• Välkomna till skolornas öppna hus!

Inför skolvalet 1–19 februari bjuder de kommunala grundskolorna in till öppet hus. Du som har barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2023 ska välja skola. Du som har barn som ska börja årskurs 7 ska välja skola om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7 eller om eleven vill byta skola.

• Snart är det dags att välja skola inför höstterminen 2023

Under perioden 1–19 februari är det skolval i Haninge kommun. Vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2023 ska välja skola. Vårdnadshavare till elever som ska börja årskurs 7 höstterminen 2023 ska välja skola om eleven vill byta skola eller om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7.

• Brandbergsskolan får besök av Kungliga Tekniska högskolan och Vetenskapens Hus

Eleverna i Brandbergsskolan kommer få besök av studenter från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Vetenskapens Hus. Studenterna ska presentera ett planetarium och föreläsa om rymden för eleverna i årskurs 6–9, medan elever från årskurs 4–5 och förberedelseklassen för nyanlända kommer bygga egna raketer och titta på planetariet. Besöket på Brandbergsskolan kommer att äga rum den 19–20 december.

• Elever i Tungelsta skola hjälper forskare spåra läkemedelsrester i naturen - får representera Haninge på Nobelprismuseet

Tungelsta skola är med i Nobelprismuseets projekt Forskarhjälpen, där två klasser från årskurs 9 hjälpt forskare att spåra läkemedelsrester i naturen. Den insamlade datan kommer att utgöra forskningsunderlag för att ta reda på om exempelvis spindlar och vattenlevande snäckor kan drabbas av läkemedelsresterna.

• Hög tid att nominera din favorit i Haninge skolvärld

Nu närmar sig slutdatum för att nominera just din favorit bland medarbetarna inom skolvärlden till Haninge kommuns pedagogiska priser. Senast den 30 november vill vi ha din nominering.

• Runstensskolan i Haninge i unikt internationellt samarbete om de globala målen

Som enda svenska skola medverkar Runstensskolan i ett projekt som heter ”STEAM-ing up the sustainability with Sustainable Development Goals”. I projektet arbetar lärare från fem olika länder med sex av FN:s utvalda globala mål. Länderna turas om att ha värdskapet och i mars är det Sveriges tur, då alla lärarna kommer till Runstensskolan i Haninge.

• Haninges kommunala skolor bland de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige

Haninge kommun är en raket när det gäller att vara en alltmer attraktiv arbetsgivare. Det visar Universums senaste rankning. Haninge kommuns förskolor och skolor hamnar på plats 29 när landets nya förskollärare och lärare väljer vilken arbetsgivare de helst vill arbeta hos. Bland de som redan är yrkesverksamma och har lång erfarenhet hamnar Haninge kommun på plats 39. Båda placeringarna är ett rejält hopp upp från förra årets mätning.

• Välkommen på föräldraföreläsning: ”Utsatthet och våld i ungas nära relationer”

Hur kan vi som föräldrar upptäcka och förebygga våld och samtidigt stötta våra barn? Våld utövas i minst var fjärde ung partnerrelation och påverkar både den utsattas och förövarens liv. Vuxna ser inte våldet och de unga står ofta ensamma utan stöd eller hjälp.

• Nyfiken på att bli jourhem, familjehem eller kontaktfamilj?

Vi söker dig som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet. Välkommen till vår digitala informationsträff där vi berättar om vad uppdragen som jourhem, familjehem och kontaktfamilj innebär.

• Hylla din favorit i Haninges skolvärld!

I Haninges skolor arbetar många fina pedagoger och annan personal för att hjälpa våra barn och elever att bli glada, kloka och trygga. Nu är det dags för oss alla att uppmärksamma just din favoritperson i skolan lite extra genom att nominera hen till 2022 års pedagogiska priser. Nomineringarna går att göra till och med den 30 november.

• {{item.Title}}

Central