• Öppen fritidsverksamhet flyttas till skolornas lokaler

21 november 2019

Den öppna fritidsverksamhet för 10-13-åringar som hittills bedrivits på träffpunkterna Lyckebygården och Dalarö kommer nu att flytta in i skolornas lokaler. Från årsskiftet får ungdomarna i HagaLyckeby besöka den öppna fritidsverksamheten på HagaLyckebyskolan och ungdomarna på Dalarö hittar den i Dalarö skola från och med juni nästa år.

• Elever och lärare från Vendelsömalmsskolan representerar Sverige på toppmöte i Köpenhamn

19 november 2019

I år fyller Barnkonventionen 30 år och med anledning av det har Nordiska ministerrådet bjudit in barn och unga från alla nordiska länderna till Nordic Childrens Summit i Köpenhamn den 16 januari 2020.

• Haningelärare möter Nobelpristagare

22 oktober 2019

Helena Lewin, Lärare i engelska och franska på Dalarö skola i Haninge kommun, fick möjligheten att möta Nobelpristagare och diskutera utbildning och skola med lärarkollegor från hela världen på den internationella konferensen Nobel Prize Teacher Summit.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

30 september 2019

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2019 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2017.

• Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun

27 augusti 2019

För sjunde året i rad blev Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun i tävlingen White Guide Junior. Dessutom nominerades Vikingaskolan till årets klimatkök och Runstensskolan och Svartbäcksskolan till årets skolrestaurang. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september.

• Trygghet och studiero för barn och elever

15 augusti 2019

Vi vill ge ditt barn och alla andra elever på Haninges kommunala förskolor och skolor den kunskap de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. För att lyckas behöver både vi och du som vårdnadshavare ta ansvar. Vi har tagit fram informationsbroschyrer om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska klara sig bra i förskolan och skolan.

• Dags för skolstart

12 augusti 2019

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges kommunala skolor! Måndagen den 19 augusti börjar läsåret 2019/2020.

• Ta chansen att utvecklas som förälder!

5 augusti 2019

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Barns relationer till sina föräldrar har stor betydelse för både den psykiska och fysiska hälsan under hela livet. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en god och kärleksfull uppväxt.

• ​Betygsresultaten för årskurs 9 ökar i Haninge

17 juli 2019

De preliminära betygsresultaten för årskurs 9 läsåret 2018/19 har ökat jämfört med resultaten året innan. Bakom den positiva utvecklingen ligger ett gediget kvalitetsarbete som nu har burit frukt.

• HagaLyckebyskolan vann pris för teckning i nationell miljötävling

14 maj 2019

Med en färgstark vision om Sverige år 2100 har klass 4A på HagaLyckebyskolan vunnit tredje pris i Svenska Kunskapsförlagets nationella miljötävling. Över 1000 bidrag från skolor runt om i Sverige skickades in till årets tävling.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}